tirsdag 2. oktober 2012

Hvorhen De går i li og fjell

Mange tar seg en tur i marka nu i dette nydelige høstværet. Det er i utgangspunktet en utmerket aktivitet for kropp og sinn, men begrenses ofte av fremmedes adferd. Istedet for at vi alle får nyte naturen i fred og ro er det noen som tar seg til rette i den tro at de eier grunnen alene. Jeg har utarbeidet et par enkle kjøreregler for heldig opptreden under slike tilfeller.

Scenario 1: Birkensyklisten. På en femtigrams dødsmaskin kommer han susende bakfra uten hemninger, rede til å skade kvinner og barn for livet i håp om å sette nye rekorder. Slik kan man ikke holde på. Neste gang du hører utysket i bakgrunnen, still deg klar ved siden av stien. Et velrettet spark rettes mot rammen slik at sykkelen velter og han som sitter oppå fyker ut i myra/vannet. Spis nisten din mens du ser på at han synker.

Scenario 2: Birkenskiløperen. Same, same but different. Idet han dytter Dem ut av løypa og spidder vitale organer med skistaven roper De følgende: "Ha ha ha, du klarte ikke merket i Birken, din svekling! Du er ikke tøff nok til å ha en lederjobb!" Dette fører til at vedkommende siger sammen i krampegråt og legges inn til observasjon.

Scenario 3: Småbarnsforeldre som jogger med barnevogn. Sikkert harmløst, men så perfekt er det ikke lov til å være. Gråt under et tre til følelsen av utilstrekkelighet har gått over.

Scenario 4: Du får øye på noen som spiser mat stanset ut i elgform. Se scenario 3.

Scenario 5: Noen går med staver som de trekker etter seg istedet for å bruke ordentlig. Konfisker stavene og gi brukeren beskjed om at hun skal få stavene igjen så snart hun slutter å oppføre seg tåpelig.

Scenario 6: Du havner bak et lesbisk turlag og kommer ikke forbi grunnet stor bredde og lav fart. Her kan man like gjerne innse at slaget er tapt og slå opp teltet for natten.

Scenario 7: Løse barn og løse hunder. Spill død.God tur!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar