torsdag 4. oktober 2012

On the roadKjære bilister: av og til dukker det opp noen hvite striper i veien. Dette er en såkalt "fotgjengerovergang". Dersom De kjører bil er det meningen at De skal stanse her og slippe fotgjengere over gaten. Se der ja, der gikk det opp et lys for Dem tenker jeg! Det var faktisk en grunn til at den gamle damen De kvestet stygt i går stod midt i gaten og viftet med stokken da De kom kjørende i 80 gjennom et byggefelt! Synd at De mistet sertifikatet og må møte i tingretten, men De har i det minste lært noe av dette.

Kjære fotgjengere: dere kjenner godt til de hvite stripene i veien som kalles fotgjengerovergang. Det vil ganske riktig si at Dere har den fulle rett til å krysse gaten foran bilen. Det er allikevel ingen grunn til å oppføre seg som en tosk.
- Ikke bruk tid på hilsing og andre fakter som viser takknemlighet for at De får lov til å krysse vegen. De er i Deres fulle rett. Bruk heller energien på å utføre obskøne bevegelser mot bilistene som ignorerer Dem.
- Hold normal fart. Det er ingen grunn til å sige over gaten som om de har en klissen substans under skoene. Det er ikke sikkert at bilisten har Ruzzle på telefonen, og følgelig ikke tålmodighet til å følge deg med blikket i mange minutter.
- Det er fint om Deres kroppsspråk bærer preg av at De har tenkt Dem ut i gaten. Plutselige overraskelser passer bedre på halloween enn i trafikkbildet.

På forhånd takk.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar