onsdag 10. oktober 2012

På lånt tid

På et bibliotek skal det være stille. Det er et av få steder i verden hvor det er lov å hysje. Det er et sted hvor gale mennesker viser fingeren dersom du skulle komme i skade for å hoste. Samtidig skal man jo tekkes alle i et sosialdemokrati anno 2012, så enkelte biblioteker har begynt å regelrett prostituere seg i håp om å trekke folk.Dette blir det jo ikke akkurat stillesoner av.

På åttitallet fikk vi beskjed via oppslag på bibliotekveggen om at det var strengt forbudt å drikke og spise mens man leste. Nu blir det sannelig oppfordret til inntak av næringsmidler gjennom hendig plassering av maskineri.Alle vet jo at folk som er henfalne til slikt griseri med lånte bøker snart kommer til det punktet hvor de kliner buser utover sidene med den største selvfølgelighet.

Mange bøker faller snart fra hverandre, de lukter av loppemarked og inkontinens og fattigdom. Men hvem sier at levd liv ikke har sjarm?

Til det kommer en barnehage, to skoleklasser og en gruppe med psykisk utviklingshemmede innom samtidig.     Hjemme har jeg et lesebrett med wi-fi. Jeg går hjem. Der sitter det en dame og roper i mobiltelefon, men det gjør det jo uansett over alt.

1 kommentar:

  1. "Der sitter det en dame og roper i mobiltelefon" Fantastisk!

    SvarSlett