søndag 4. november 2012

Stopp pressen!


Det er minst femten feil med denne reportasjen i ukens Magasinet, og jeg har ikke tenkt å la sjansen gå fra meg til å ramse opp noen:

1) De har startet en ny serie "hvor landets beste forfattere velger en person de ønsker å intervjue". Landets beste forfattere er på ingen måte et selskap som inkluderer Anne B. Ragde.

2) Er det ikke upassende å sette skiltet "Vokt dem for hunden" over hodet til en trippeldrapsdømt? Hunden er vel den siste av de tre på bildet man ville ha fryktet?

3) Ragde velger seg Veronica Orderud og Dagbladet rydder forsiden. Orderud er kun kjent som en kaldblodig kriminell, hvilket ikke burde holde til å kvalifisere som intervjuobjekt. Hvorfor journalister henger etter denne intetsigende pappfiguren som om hun var en Paradise Hotel-deltaker er meg en gåte.

4) Når man først skal intervjue denne halvkjendisen som byr på seg selv som om hun var fengselets Jenny Jensen - hvorfor er det alltid trivielle saker som står i fokus? Denne gangen handler det om hennes forhold til hunder. Hvem er det som er interessert i å lese om at Veronica Orderud liker å sove med valper rundt hodet (vel, den var vel kanskje litt interessant, men mer fra et psykiatrisk perspektiv angående langtidsvirkninger av trippeldrap og påfølgende soning)?


5) Dette skal visstnok være hundeutstillingspremier. Nu skal ikke jeg påstå noe som helst, men vil bare antyde så vidt at bildet ligner mistenkelig mye på de som blir tatt under landsskytterstevnet.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar